Isfiske på Kvarken

Sikfiske i Holmsund Västerbottens län

Idag tog jag och min kamrat Patrik en behövlig vila från Bloggandet! Vi besökte långsmal viken i Holmsund! Som enligt rykten skulle vara ett bra ställe för sik.  Isen var nog på sista valsen, kändes obehagligt att gå på ca 10 cm tjocka isen,  som knapra och fräste vid varje rörelse.  Dagen då siken farit till Finland, var som ett omen och det fanns inte en tillstymmelse av fisk.

Kistamässan 20140321-23 012

Gubbarna på isen prata om en Bo som varit där i morse! Som tagit en  del fin sik. Jag fick så småningom hitta på nått annat att pyssla med!  Lägger mig ner på Patriks liggunderlag, då jag ser en Husmask som sakta mak försöker vinna terräng! Men den har fastnat i en växt som håller den fast som berg, förundras av skapelsen som mer ser ut som en vandrande vasstrå. Påminner om dom hackel borstar jag bundit en gång i tiden då man fiska fluga i Kalix älv.

Tur man vart utan fisk då den är för giftig att äta! alltid nått att skylla på! Dock var det en behövlig vila från timmar framför datorn med allt elände i våra vatten.   På någon underlig anledning har sportfiskare en underlig inställning till våra vatten, dom som borde vara våra främsta ambassadörer till kommande generationer. Hoppas att en vacker dag kommer! Då folket vaknar och inser det fina vi har.

Kistamässan 20140321-23 008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.