Framtida fiskodlingar kan vara landbaserade

Hållbart fiske på Ica och Konsum?  Frågan är om man kan finna den här odlade fisken på dessa butiker? är det hållbart om vi renderar att slå ut vilda bestånd av fisk? vad kan butikerna göra för att hjälpa bestånden att klara sig i en framtid. WWFs rekomendationer. Hälften av fisken, skaldjuren och musslorna i affärerna kommer från odlingar och de flesta odlingarna finns utanför i Europa. EU:s strikta miljönormer är en konkurrensmässig nackdel för fiskodlingarna, men förhoppningsvis kan en europeisk ekologisk märkning av odlingar bli ett försäljningsargument. Landbaserade odlingar är bra för att ta hand om övergödningen från dessa odlingar.

http://soundcloud.com/cjsfradio/april-1-2014-april-fools-and

Fisk utanför odlingarna tar tillfälle i akt att äta av det fodret som ramlar igenom bassängerna! vilket o sig är ett sätt att sprida antibiotika samt mediciner till fisk som är lyckligt ovetande.

Fisk utanför odlingarna tar tillfälle i akt att äta av det fodret som ramlar igenom bassängerna! vilket i sig är ett sätt att sprida antibiotika samt mediciner till fisk som är lyckligt ovetande.

Vilka grossister kan man få bra fisk från idag! som garanterar hållbara bestånd.  Krogar som använder detta är en vinnare av framtida hållbara bestånd.

 

Är det så här vår fisk ska se ut i en framtid? bojkotta fiskodlingarna som föder problemen.

Är det så här vår fisk ska se ut i en framtid? Fiskodlingarna som föder problemen. Genetisk utarmning sker då fisk rymmer från dessa odlingar och hotar genetik som i evolutioner har byggts upp. En och samma hane kan vara far till mängder av fisk! Samt rymlingar förekommer.

Här har en vildlax unge fått havslöss vilket gör att den här kommer aldrig att kunna sprida dom vild laxarnas starka gener vidare.

37901_350x280_72_DPI_0

http://www.fiskhalsan.se/8/Fiskodlingar/fiskodlingar

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.