Countryfisher räddar den vilda laxen i Östersjön

The Countryfisher wants to support ”Save The Baltic” with theese handcrafted lures.

Matthew5

Being an angler is not only about catching fish,  but for the entire nature experience. Catch a fish is a bonus. One can’t enjoy the outdoor activity without loving the whole concept, and loving the nature  means taking care of it. A true angler respects nature, keeps it clean from garbage, pollution and works activelly to preserve it clean.

It can be releasing the large fish as breeders to ensure that next generation of fish carry the genes to grow fast and get big like their parents. It is also ensuring that fishing always is part of a way of collecting food for the table, and doesn’t turn in to a sport of torturing fish just for fun. The work that ”Save the Baltic” is doing to preserve our natural habitats and fishing waters, is a small, but important step at the right direction. Therefore, we have choosen to support the work that this nonprofit organization is doing.

Coutry fisher 003

Wobblerna från ”The Countryfisher” är gjord av Matthew G. Hauge, och går under märket Aurebu (Öringstuga). Han gör  två olika modeller. Den ena är en djupgående wobbler, som är avsedd för öring och abborre. Den kallas för Sniper, och går ned till ca 3,5 meter under ytan. Modellen introduceras efter flera år med testfiske. Många prov och fel har gjorts, samt studie av betesfisk mm for att hitta modeller som fungerar. Den andra modellen, Hunter, är gjord för Lax o havsöring, men öring och abborre är gillar den också. Vid testfiske har denna modellen fiskat bättre än t.o.m. Rapala och Nils Master. Den har en mycket livlig gång i vattnet. Något som triggar fiskens huggreflexer. Alla är gjorda för hand. Materialet är balsaträ, syrefast tråd och slutligen lackad med C&W beteslack. Varje wobbler är testad i  sjön. Några har faktisk också fångat fisk när de blev testade o justerade. Det är faktisk så att testar man i tank, så får inte wobblern plats  att simma riktigt. Man bör testa betena i den miljö där det är tänkta att användas.t . I en sjö finns det alltid strömmingar och förhållanden som ändrar på wobblerens gång.

Värde 1250kr

Mathew1

matthew

Matthew2

Matthew3

Like the page on facebook:https://www.facebook.com/countryfisher?ref=hl

www.countryfisher.no

www.countryfisher.se

www.countryfisher.dk

www.aurebu.no

www.aurebu.com

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.