Peter ”Fly Tyer”

1379521_10151715670933865_1000036531_n (1)

Hej , jag är en kille på 38 år som brinner för fiske och flugbindning går under namnet Fly Tyer på facebook.  Via Facebook och Vobblerfabriken kom jag i kontakt med Kenneth Karlsson.

Då jag fick se Kenneths delningar från Save the Baltic salmon  började jag hjälpa till att dela för jag tyckte att räddandet av vild fisk och förståelsen för kraftbolagens tilltäppning av vandringsvägar samt kiselalger och odlad lax bör delas vidare,  tänkte inte så mycket på det då för 2 år sedan, att jag kunde göra något större för att stödja Save.

Vid tiden då jag började hjälpa till med delningar m.m. var medlemsantalet på saves fb sida ca 500. Eftersom jag band flugor och sålde några ex i månaden för några tior, vilket oavkortat gick till nytt bindmaterial, kunde jag våga testa nya material och också våga misslyckas. När man misslyckas är det bara att börja om tills man lyckas. Folk som köpte mina flugor började nu undra vad Save the Baltic salmon var för något och jag delade länkar och lite info i min chatt, dolt utan att Kenneth  visste så mycket. Jag hänvisade dem alltid att gå in på fb sidan och titta runt.

Kenneth såg mitt jobb och förstod att mitt flugbinderi och länkdelande var en bidragande orsak till att blogg -gillandet på save ökade stadigt.  Kenneth gilla ideen att 5Kr för varje fluga jag sålde skulle gå till Save the Baltic salmon.  Jag blev inbjuden att komma till mässan i Jönköping 2013, samtidigt som Save vunnit första pris som årets sportfiskeblogg.  I bilen på resan ner till mässan diskuterade vi  om allt mellan himmel och jord.

Kenneth och Bror var härliga nya bekantskaper. Väl nere i Jönköping slöt vi upp med Sven -Olof och Fabian. Mässan började och jag satt och band mindre flugor. Jag sålde inte jättemycket men det var väldigt kul och man fick prata lite med folk man kände som fb vänner.  Save fick procent på mina sålda flugor.

Året efter mässan har varit som en trestegsraket, jag gick från småflugor och halvstora flugor till rena giganter, stora gäddflugor. Många sportfiskare har under detta år köpt flugor av mig. Det är många som följer mitt uppfinnande inom flugbindandet och mitt nytänkande inom binderi  via fb. Jag fick förfrågan om att göra en stor fluga som skulle stor, vara tung, snygg, svävande i vattnet…

Min bombardafluga var född!!

Nu i år, på mässan, ska set bli spännande med alla som vill träffa mig och jag kommer se till att de köper lotter och klistermärken mm, jag ger en del av min vinst till Save på sålda flugor under mässan i år med. Anledningen att jag får vara med på denna mäss-resa, är att jag försöker se mig som en liten bricka i Saves stora spel mot bl.a. politiker. Jag gör inte mycket ensam, men är vi fler som gör lite, blir vi som ett fiskstim vi går framåt och krossar alla hinder.

Jag ser till att fler folk jag får kontakt med, får upp ögonen för vildlaxen och dess vandringsvägar m.m. Med mina fiskevänner på fb följer även en sakta nyfikenhet och förståelse för alla problem som en vanlig sportfiskare inte alltid tänker på. Jag får ofta frågor via min chatt om detta. Min flugbindning har satt stora spår i nytänkande inom flugor ingen annan vågat sig på.Ofta är folk sponsrade och kan eller vågar inte experimentera för de har ett stort namn, men jag har kört från början att jag är en fiskets nytänkare och alla vet jag är crazy och jag gör flugor skräddarsytt efter kundernas önskemål. har alltid sagt att 5:- per fluga går till save, vilket det också gör.  Att jag får vara med på detta ”tåg”, är för jag genom min flugbindning får väldigt många vänner som köper flugor, vilket ger pengar till Save, samt att jag drar folk till Save.

Jag stödjer save för jag tycker det är viktigt att våra barn ska kunna ha ett renare hav och även i framtiden ska kunna fiska vild lax m.m. i våra vatten! Många prioriterar just lax, men jag brukar säga i min chatt till folk, att det är många fler arter som vandrar upp i våra vattendrag, vilket många inte tror. Detta har  börjat förstå när de läser på Save och alla andra problem som finns i vår miljö idag.

Peter Fly Tyer Dahlström

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.