Mr SAVE THE BALTIC/SALMON in european union

HANNU LEHTONEN

Professor of Fisheries in Helsinki University  ”Salmon’s advocate”

0913lehtonen

____________________________________

http://www.vihrealanka.fi/henkil%C3%B6t/lohen-asianajaja Roughly translated quotes from the article: – Hannu Lehtonen has been called ”the leader of the sportfishermen’s gang” – Lehtonen has fearlessly participated in the public debate over fishing politics.

After all participating in public debate and discussion is a right, if not a responsibility, for a professor You can try google translating the article. It is very good. Hannu Lehtonen is the only scientist who fearlessly comments on the finnish media and has the courage to defend salmon no matter which media asks him. Another interview: www.demari.fi/politiikka/uutiset/8197-suomen-ryostokalastukselle-raju-tyrmays-poliittinen-elain

WWF often quotes Lehtonen in their salmon articles: wwf.fi/jarjesto/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/Suomen-hallitus-Itameren-lohen-pahin-vihollinen-1253.a Hannu and the chairman of the Finnish ”Sportfiskarna” write about salmon in Finland’s leading newspaper: www.hs.fi/mielipide/Lohenkalastus+jokivarsien+matkailuelinkeinolle/

Hannu and another expert write about water power and the need to build fish ladders: www.hs.fi/paakirjoitukset/Vaelluskalat+on+mahdollista+palauttaa+maamme+vesiin/Here is an article about how the ministry hates Lehtonen because he wants to save the salmon: www.uusisuomi.fi/kotimaa/58401-suomelle-7000-lohta-ministerio-haukkuu-tutkijan-vapaa-ajan-kalastajien-kuoronjohtaja

Article about Lehtonen getting the fisherman of the year award: www.skes.fi/sivu.php?id=1 Lehtonen has also been a guest in numerous talk shows and TV programs talking about salmon. He was a guest in the Swedish speaking YLE’s salmon debate. Other guests were Nils Torvalds and Isabella Lövin. One of Hannu’s salmon presentations: www.villilohi.fi/tietoalohesta/luonnonlohet.pdf

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.