Gruva eller inte gruva?

Det är titeln på en debattartikel de socialdemokratiska kommunalråden i Jönköping, Elin Rydberg och Ilan de Basso, publicerade i Jönköpingsposten den sista februari. Deras uttalande är starkt och progressivt och förtjänar att citeras i sin helhet:

Vi socialdemokrater har efter moget övervägande kommit fram till att det i dagsläget inte finns skäl att säga ja till ett dagbrott i Norra Kärr. Företaget Tasman Metals har inte kunnat visa på ett övertygande sätt att Vättern dricksvatten kan tryggas i framtiden. Samtidigt är vi kritiska till dagens utformning av svensk lagstiftning rörande gruvdrift. Om en damm skulle brista och förorenat vatten läckte ut, hur ser då de ekonomiska konsekvenserna ut. Vem får stå för saneringskostnaderna. Vi menar att företag inte i tillräckligt hög utsträckning är skyldiga att innan driftstart avsätta pengar till detta.

Free to join and sharing!
https://www.facebook.com/groups/253945969895/

EN DAG PÅ TORGET 013

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.