Sveriges bästa sportfiske blogg återfinns numer i Wikipedia

Säg mig är detta inte en vacker melodi! 4 års skrivande har renderat oss en plats i Wikipedia! se längst ner på externa länkar. Lägg till att vi vart Sveriges bästa sportfiskeblogg utsedda av Svenska folket.

Vattenkraft – Wikipedia
Vattenkraft är energi som utvinns ur strömmande vatten. Strömmarna kan finnas i vattendrag, eller skapas genom temperaturskillnader i världshaven eller som tidvattenströmmar. Även konstgjorda vattendrag kan användas. Det man vanligen avser med vattenkraft är utvinning av den…

Helt gratis att supporta oss i en framtidssaga!

https://www.facebook.com/groups/253945969895/

Stort Tack till styrelsen samt ett speciellt tack till Bror Högbom samt Algimantas Vilkenes.

1606853_633979276649920_330052323_n539211_3440414450833_1781233629_n

Det som skiljer Fiskvandringsrondellen mot ”vanliga” fiskvandringsvägar är att vilopauserna är cirkelformade (i cirklarna finns även flödeshinder).
Det medför att den som anlägger f-rondellen kan gå in eller ut ur rondellen hur som helst,  man behöver inte bygga den på plats. Därmed kan vem som helst följa beskrivningen och använda lyftkran eller traktor när man anlägger fiskvandringsvägen.

Man slipper dyra maskin kostnader,  gräva, schakta,  spränga och gjuta osv. Vilken metod som lämpligen används i rännan får sakkunniga bestämma. Det finns en mängd med olika varianter av flödeshinder.

Jag föredrar metoden där flödeshindret ligger mitt i rännan (för fisken att vila i) samt att ALLA lekvandrande fiskarter ska klara av att simma i den (ål, sik, id, nejonöga osv).  Mitt mål är att Fiskvandringsrondellen ska påminna om vanlig bäck (omlöp med sten i ), F-rondellen passar även bäst vid höga fallhöjder och ogästvänlig terräng. F-rondellen är oerhört lätt att anlägga. Det enda man behöver tänka på är att lutningen inte får vara högre än 12 grader.

Bifogar även bilder på olika fiskvandringsvägar.

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-%C3%B6stersund?video_id=2381266

salmon

 

GetAttachment

 

 

 

 

GetAttachment (1)GetAttachment (6)

 

 

 

 

GetAttachment (4)

 

 

 

 

 

 

 

Bakom Pennan Kenneth Karlsson

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.