Skattebetalarna får stå för notan efter nedlagd gruva

Skattebetalarna får stå för notan efter nedlagd gruva

”Vattenreningen kostar över en miljon i månaden, skattebetalarna betalar. Att sanera gruvområdet beräknas kosta upp till 200 miljoner. Gruvföretaget hade bara avsatt 3 miljoner till uppstädning när det gick i konkurs.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/293606?programid=406&playepisode=293606

Länsstyrelsen i Västerbotten har gjort en utredning på fem stycken gruvor som visar att miljöfarligheten underskattas, och summan pengar till framtida uppstädning blir alldeles för liten. En slutsats i rapporten är att det behöver införas en försäkringslösning så att gruvbranschen får ta hela miljönotan.”

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.