Besöksnäringen är Sveriges och världens nya basnäring

Besöksnäringen är Sveriges och världens nya basnäring. Hör vad jag säger! Här kommer hårdfakta. Siffror som talar sitt tydliga språk.

Många tror att Sverige fortfarande lever på gruvindustrin och personbilar. Hårda fakta pekar på en annan verklighet! Besöksnäringen är ensam nästan lika stor som Järn och stål tillsammans med personbilsindustrin.
Besöksnäringens: 98,8 miljarder.
Järn och Stål: 68,4 miljarde.
Personbilar: 44,4 miljarder.
( Källa: Tillväxtverket)

Lite siffror för Swedish Lapland pekar även de på en mycket positiv utveckling.
34% internationella gästnätter 2012 (Källa: SCB)
74% ökad omsättning 2000-2010 (Källa: TEM)
93% fler årsverken 2000-2010 (Källa: TEM)

Ser vi till Swedish Lapland så ökade omsättningen under 2012 med 12% och 174 nya jobb under samma år. (Källa: TEM)

Turismen är personalkrävande, dvs skapar arbetstillfällen. Ofta arbetstillfällen som måste genomföras av lokalt boende inom området. Bedriver man dessutom ekoturism så är det långsiktigt hållbart och skall inte påverka natur och människorna (kulturen) på ett allt för stort sätt. Alltså är besöksnäringen vår nya stora basnäring som dessutom kan bedrivas på ett mycket hållbart sätt!

Fakta kommer från en folder som länsturismorganisationen, Swedish Lapland Tourism, har gett ut.

Taget från Mattisbloggen!http://mattisblogg.se/2013/08/besoksnaringen-ar-sveriges-nya-basnaring/

EN DAG PÅ TORGET 013Om man utgår från att våra vatten kan leverera mer biologisk mångfald kommer även dom kvarvarande älvarna att kunna ge mer Turism. Det krävs endast att Sveriges riksdag tar beslut om att rädda Östersjön och dess älvar, inför ett förbud mot fet fisk, samt vidtar åtgärder för bättre vatten. Gruvnäringen är ett stort hot mot turismen. Åtgärder i våra bäckar , älvar är på agendan! flottnings återställning! stänga myrdikningarna, åtgärder kring lekområden i samtliga vatten! översikts kartor över pcb, dioxin områden samt åtgärder i sophantering för minskade dioxin utsläpp. På detta sätt önskar vi på SAVE THE BALTIC/SALMON att en ny vattenplan kan upprättas för vår framtid.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.