Nyfödda barn fulla med kemikalier

I Vetenskapens värld 11 maj framkom nya och mycket allvarliga uppgifter. Numera har ett nyfött barn mångdubbelt mer perfluorerade miljögifter i sitt blod än mamman. Perfluorerade ämnen tvättas till exempel ur kläder eller kommer från biltvättar. Dessa ämnen är mycket svåra att bryta ned. De binds inte till fettet som andra miljögifter utan binds till proteiner. Den svenska åkermarken och livsmedelsproduktionen är en för foster och barn stor källa till dessa miljögifter. Idag sätts miljögifterna i samband med med en rad sjukdomar och störningar såsom bröstcancer, låg spermiekvalitet, för tidiga födslar, låga födelsevikter, prostatacancer, fetma, diabetes, beteendestörningar, hjärtsjukdom, Alzheimers, Parkinson. Ja, listan kan göras klart längre, men detta ger ändå en bild av hur miljögifterna påverkar varenda människa idag. Läs gärna mer påwww.gunnarlindgren.se
För några veckor sedan larmade Livsmedelsverket om att vårt råvatten innehåller antibiotikaresistenta bakterier. Vi alla blir på så sätt utsatta för dessa bakterier. Att få ned antibiotikaanvändningen är en väg att gå. Antibiotika skrivs ut slentrianmässigt av många läkare alldeles i onödan.
Det är inte bara bakterier som vårt vatten är nedsmittat med. En mängd läkemedelsrester finns där också, vilket Stockholms läns landsting upprepade gånger påtalat. Vårt tips är att skaffa en vattenrenare till hemmet eller arbetsplatsen. Det finns enkla lösningar med kannor som har kolfilter som tar det mesta föroreningarna. Det är en bra och viktig investering för ett mer giftfritt liv.

321424_10200490271956917_1016900522_n
Att studera näringslära blir allt mer intressant för en större allmänhet. Den som vill förkovra sig har ett flertal skolor att välja på idag. Näringsmedicinska skolan, Nordiskt Näringscenter och Funktionsmedicinsk Näringsutbildning är några av de skolor/utbildningar som intresserade numera kan välja bland. Vi är naturligtvis glada för det ökade intresset. Genom att lära sig mer om näring oavsett om det sker genom att utbilda sig eller att läsa Näringsmedicinsk Tidskrift, blir förlängningen att fler och fler människor vill ta ansvar för sin egen hälsa och sitt välbefinnande och inte bara lita till skolmedicinen. Det gillar vi. GLAD SOMMAR!

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.