Laxmaffian är besegrad/Stoppa laxfisket nu

Efter 4 års bloggande har vi nått vår största framgång i modern tid. Förutom att vi är Sveriges bästa sportfiskeblogg, har vi nu skördat en enorm succéartad framgång. Nu kan yrkesfisket inte fortsätta med sin export av otjänlig lax till EU länder. Detta innebär i stort, att det ej finns någon avsättning för den vilda laxen! Eftersom 95% har exporteras har nya problem dykt upp för kustfiskarna vilket gör det omöjligt att bedriva ett försvarbart fiske.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/efter-laxlarmet-katastrof-for-kustfiskarna

Stoppa laxfisket nu

Skriv på här samt dela denna vidare bortom berg och dalar.

http://namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=7827&fnvisa=namn#.Ubcm-udSiAg

Att den är giftig gör ju saken inte till en bättre förutsättning! En yrkesgrupp kan gå i graven utan att passera gå. Myglar man så får man stå för notan till slut! Ett enormt resursslöseri är över och en framtid med möjlighet till turistsatsningar i de nordliga länen är nu möjliga.  Först måste yrkesfisket stoppas omedelbart, utan att passera gå! Våra indicier på olaglig export via Finland måste synas i sömmarna. Tror vi  inom kort kan även strypa den aktuella handeln, men man kan kort och gott säga att ”bedrivs det fiske på våra vatten i Bottenviken, finns där även en olaglig export runt hörnet”. Endast 5 % finns det avsättning för på den Svenska öppna marknaden, vilken kommer att rasa ytterligare när Livsmedelsverket når ut med Giftinformationen på fet fisk.

50 kg lax på en dag? är det hållbart?

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.