Giftfri mat/genmodifierade frön

Man ska känna sina bönder och fiskare väl nog för att veta vad för djurhållning och fiske de står för – och hur de odlar. Vad värre är, storbolagen patenterar rätten till plantor och frön – och lobbar hårt för nya regler som försämrar för mångfalden arter och odlare. Så börja handla av traktens ekobönder om ni inte redan gör det! Inget GMO där…http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5547180

321424_10200490271956917_1016900522_n

http://sv.wikipedia.org/wiki/Monsanto

Företagets första produkt var det artificiella sötningsmedlet sackarin, vilket företaget sålde till Coca-cola. Företaget tillverkade Agent Orange till USA:s avlövningskampanj under Vietnamkriget vilket fick svåra konsekvenser för delar av befolkningen. 4,8 miljoner vietnameser utsattes för Agent Orange vilket enligt vietnamesiska uppgifter resulterade i 400 000 döda eller skadade och 500 000 barn födda med missbildningar. Monsanto står även bakom miljögifter såsom DDT och PCB. Företaget utvecklade, och är den största producenten av glyfosat, den aktiva substansen i bekämpningsmedel som Roundup.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.