Giftfri mat/Uppdrag granskning

Det är bra att Uppdrag Granskning har tagit upp exporten av dioxinlaxen och fört upp den på medias bevakning igen. Men i UG och många andra mediers bevakning förs den vanliga missuppfattningen om kostråden ut igen.

Det sägs att kostråden gäller GRAVIDA och barn vilket är grovt fel, kostråden gäller FERTILA kvinnor och barn vilket är en stor skillnad.

En stor del av all dioxin flickor och kvinnor fått i sig under sin uppväxt finns kvar i kroppen och förs över till fostret och senare via amning, när man är gravid är det för sent att sluta äta fisken.

Kanske FERTIL är ett för svårt ord som inga journalister förstår.

Östersjön är tyvärr väldigt utsatt för miljögifter och det är inte bara dioxin och PCB:er som finns i fisken utan många ”nya” miljögifter.  Vilka kemikalier , hur de påverkar och i vilka mängder de är farliga vet ingen idag, men man ser återigen fler och fler tydliga skador på djurlivet i och omkring Östersjön.

Med detta som bakgrund ska FERTILA och barn undvika Östersjöfisk helt och hållet!!!

Detta är en ypperlig möjlighet att åtgärder för att sanera bort dioxinet ur vår vardag! sopförbränning, skogsindustrin samt förbjuda all förtäring av fet fisk i från våra vatten. Om inte EU kan äta lax från Östersjön ska den inte ätas av mindre värda (människor) eller djur!  därmed ska exportförbud gälla till samtliga länder i världen. Allas lika värden måste styrkas i detta sjuka fiske och handel.

Giftig Östersjölax blir fråga för EU-kommissionen

Giftig Östersjölax blir fråga för EU-kommissionen

Dela och sprid så fler förstår allvaret!

http://www.svt.se/ug/giftig-lax-exporteras-och-saljs-som-delikatess

http://www.svt.se/ug/laxen-dor-ut-politiker-struntar-i-expertrad

942234_10200471381619772_1555699533_n

Östersjön är det mest radioaktiva havet i hela världen. Detta har påvisats av Helsingfors-kommissionens Monitoring for Radioactive Substance, HELCOM MORS. Denna vetenskapliga arbetsgrupp har delegater från Strålskyddscentralen i Finland och Strålskyddsinstitutet i Sverige och uppgiften är att kartlägga den radioaktiva föroreningen. HELCOM har i sina mätningar som pågått sedan förra halvan av 1970-talet kontinuerligt följt med de radioaktiva utsläppen från kärnkraftverken runt Östersjön. I dessa mätningar har man kunnat konstatera att Finlands kärnkraftverk bidrar med 1000 gånger mer radioaktiva utsläpp än Rysslands kärnreaktorer, Sveriges reaktorer är ännu värre med radioaktiva utsläpp som är 100 000 gånger värre än Rysslands.

Nebulosa i Mikrkosmos Foto Markku Nurmilampi

Nebulosa i Mikrkosmos
Foto Markku Nurmilampi

Björn Risinger: Larmen om miljögifter i Östersjön måste tas på allvar

Överfiske, övergödning och miljögifter i havet är några frågor som debatteras vid dagens konferens ”Tillståndet i miljön” i Stockholm.
– Arbetet med att värna om bland annat Östersjöns värden måste ske i nära samverkan med andra länder. Vildlax, gråsälar och ejdrar rör sig över gränserna och det gör också miljöproblemen, säger Björn Risinger, Havs- och vattenmyndighetens generaldirektör.

För mer information kontakta Havs- och vattenmyndigheten

 

Kontaktperson Björn Risinger, generaldirektör, tfn 010-698 60 01, mobil 070-840 41 63, e-postbjorn.risinger@havochvatten.se

 

http://www.bolagsfakta.se/pressreleaser/visa/pressrelease/603124/bjorn-risinger-larmen/2FD1BD36-17C0-CAE9-4E9C-4D50DB2BCF4F

541511_380432991987420_1565716596_n

 

http://sydaby.eget.net/kil/baltic_sea.htm

Till detta kan man lägga en gruvboom som kommer att slå dom sista spikarna i vår kista,  till att bli döda Östersjön.

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.435461/gruvtolvan-protesterar-mot-miljoskadlig-gruva

Skriv på här mot fler gruvor:http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6468#.UYtjhqJSiAh

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.