Giftfri mat

Visst är det märkligt att vi försvarar jobben och låter giftet fara till andra länder! när skall detta få ett stopp? fet fisk måste ha ett generellt förbud för alla,  om EUs fiskepolitik ska bli accepterad.

”Miljöorganisationer och sportfiskare har gått på händer för att framställa fiskenäringen som bovar som säljer fisk med dioxin”

Så stod det i Yrkesfiskarens ledare veckan efter Sverige beslutat att behålla undantaget från EU:s gränsvärden. Nu har de själva bevisat att det är sant efter den olagliga exporten till Frankrike.

En av styrelsemedlemmarna i den ekonomiska förening som sålt fisken till Frankrike sitter också med i styrelsen till Sveriges Fiskares Riksförbund (SFR) som är utgivare av Yrkesfiskaren.

Jag har inte gått på händer för att framställa någon som bov, jag kryper på knäna för att svenska folket ska slippa giftig fisk i affärerna!! Konstigt nog säger sportfiskarna inget om att man själva kanske kalasar på ett fint laxexemplar då och då. De etiska aspekterna att hålla lax i Östersjön enbart för att leka med djuren genom att låta dem bita i vassa krokar, eller rivas av dessa för att sedan fotograferas och kastas i sjön igen har inte någon tagit upp.

Läs mer här:

http://www.yrkesfiskarna.se/nyheter/1-nyheter/2335-dioxin-aer-inte-bara-en-fraga-om-fisk–det-aer-ett-generellt-miljoeproblem.html

Njurundafiskare rasar mot

Livsmedelsverket Sillman: ”Efter

deras kampanjer har

fiskförsäljningen gått rakt neråt”

Yrkesfiskaren Bo Sillman från Njurunda rasar mot Livsmedelsverkets rekommendationer.
– Deras kampanjer om hur giftigt det är med fisk kommer att leda till att en hel generation ungdomar inte kommer att våga äta fisk, menar han.

249485_10150196561849755_8144901_n

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.