Hillskär Marinteknik räddar vild laxen i Östersjön

Jag har känt Kenneth ett 20-tal år, vi fiskade tillsammans första gången i Umeå älven i början på 90-talet.
Sedan dess har jag följt hans engagemang kring fisket och speciellt laxens hotade läge.
Nu när jag via mitt företag Hillskär Marinteknik och dess agentur för de hopfällbara lättvikts båtarna Porta-bote har möjligheten att
stödja den vilda laxens fortlevnad i svenska vattnen känns det självklart att göra det.
Om våra styrande tjänstemän i länderna kring Östersjön skulle besluta sig för att begränsa yrkesfisket och det fria husbehovs fisket i och kring våra älvars utlopp, skulle fisket i våra älvar blomstra. Därigenom skulle turismen kring älvarna utvecklas och avfolkningen minska.  Allt detta gynnar Sverige.
Om kustbevakningens medel kunde styras om från inköp av dyra fartyg, som blir liggande p.g.a. bristande kompetens hos de anställda,
till att granska och förhindra brott mot fiskereglerna och följa upp eventuell försäljning av husbehovsfisket, hade det gynnat både
laxens situation och Kustbevakningens anseende.
Genom att skänka det demo ex.  Suzuki 2,5 hk jag kommer att ha i min monter D:70 på Sportfiskemässan till Save the Baltic Salmons drar jag mitt strå till stacken,  för att mina barn skall kunna ha chansen att fånga vilda laxar då de växer upp. Det känns bra.
 DF2.5 med sin låga vikt på 13 kg, är den helt klart  lättaste på marknaden av de motorer som har ett vattenkylsystem.
Rek. pris 8.300 inkl. moms
Anbud på motorn mottages dock lägst 5000 kr,  tid för avslut på aktionen återkommer vi med!  motorn kan avhämtas på Söndag efter mässan! eller skickas mot förskotts betalning. Ingen garanti utgår på motorn! då den är en gåva samt importerad.
df2,5
Mats Sjögren
Hillskär Marinteknik AB
Bild 2012-10-06 2145-2
_1000671
Porta-bote är ihopfällbara lättvikts båtar i 4 storlekar som alla kan ha nytta av. De finns i 8, 10, 12 och 14 fots modeller i 3 färger.
Ihopvikta har de formen av en 11 cm tjock surfbräda i respektive längd.
Tack vare båtarnas yttermått kan vem som helst med bil och takräcke nu bli båtburen.  Ingen dragkrok eller trailer behövs.
Skrovet består av 6,35 mm tjocka polypropen (polypropylen) skivor som är sammanfogade med en patenterad metod.
Skivorna är behandlade får att tåla UV-ljus. Polypropen är relativt lätt att återvinna och därigenom är Porta-bote även ett bra miljöval.
_1010101
 Husvagn/husbil ägarna kan nu ta med sig båten på semestern. De passar på alla takräcken/lastbärare på marknaden. 
En nybörjare fäller upp den på 7 minuter. Den låga vikten (27-50 kg) går att man kan ta båten till vatten man aldrig varit till tidigare.
Porta-bote har bla. burits upp på Mount Everest av Royal Air Force.  De är väldigt stryktåliga, du slipper oroa dig får vassa stenar,
drag, hundens klor eller att tappa kniven. Skrovet har en 10 års åldersreducerad garanti.  Porta-bote har under 40 år sålts i drygt 94.000 exemplar.
_1010162B+ñra_gr+Ñ_skurenBild 2012-10-11 0836-6Montering Porta-bote
Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.