Framtid med visioner och hållbara jobb/Handen som gungar vaggan

Fem miljarder på en utbyggd satsning på sportfisket i dom sista vild lax älvarna i Norrbotten

Vi jobbar stenhårt, ideellt, för hållbart fiske och möjlig sportfiskesatsning som kan generera 5000 jobb vid ett utbyggt sportfiske. Våra beräkningar bygger på River Dee samt Mörrums ån som hyser 16 km lång sträcka som årligen har en omsättning på 50 000 000 kr. River Dee i Skotland är lika stor som Mörrum och har en omsättning på sportfiske motsvarande 10 000 000 pund.  Fullt möjligt att det kan leverera 5 miljarder i Norrbotten som har över 300 mil levande älv.

I stället väljer man att satsa på utländska bolag som fritt får ta malmen dit dom vill mot en ringa promille, som hamnar Svenska staten till godo. Kommunerna i Norrland får en minimalt uppsving av ökad konsumtion, men bristen på infrastruktur gör att det blir en ökad arbetsinvandring som leder till ”fly in fly out”. Kommunerna blir också drabbade av att de anställda inom gruvnäringen betalar skatt i en annan kommun. Dock ska  kommunen ha fungerande sjukvård samt övrig infrastruktur för samtliga gäst-arbetare.

Vilka vinner på detta? Vi tror att det finns aktiespekulanter som har redan tjänat miljarder på den här industrin och deras pengar hamnar knappast i Norrbotten. Detta påminner om vattenfalls agenda som redan är bevittnad.

När företagen går dåligt sägs personalen upp på ”stående fot” för att aktieägarna inte ska förlora på sin satsning.  Illa att vi har en ekonomi som endast ser till bolagens ekonomisk bästa , när personalen är ett företags största tillgång. Men när allt är dött till våra  kommande generationer, kommer historieböckerna skriva sanningen. Frågan är: är det detta vi vill ge till vår framtid, dvs våra barn?

Systemfelet som hotar världen! se den!

http://urplay.se/Produkter/177407-Kapitalismens-atervandsgrand

Östersjön är vår tids jätte toalett som orsakas av vårt sätt att använda vattnet som rening av vårt liv! gifter, hormoner  läkemedel mixar tillsammans och bildar nya gifter som hotar vår existens.

Vad kan vi göra? jo vi kan stödja vår strävan och bidra med sponsring eller aktivt dela våra uppdateringar på facebook, samt skriva på alla namn insamlingar som florerar i olika skepnader.

http://www.avaaz.org/en/petition/Save_our_rivers_mountins_and_valleys_from_mining_establishment/?ccPaSdb

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6468#.UJ_kzORdPxw

Med vänliga hälsningar Kenneth med Teamet

Konflikt! hur ska tillväxten tillkomma!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/46479?programid=1300

Nebulosa i MikrkosmosFoto Markku Nurmilampi

Nebulosa i Mikrkosmos
Foto Markku Nurmilampi

549906_478650998851096_2131871512_n

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.