Betesbyggare med intresse för det levande.

Hejsan.

Mitt namn är Mikael Stener. Jag är en gubbe som alltid har varit intresserad an naturen och hur det fungerar i densamma. Detta intresse ledde mig, om än sent i livet, till att bli lärare i naturvetenskap på högstadiet. Där får jag chansen att förmedla mina kunskaper om naturen till ungdomarna och att försöka få dem att ta SITT ansvar för naturen i framtiden.

Mitt intresse för att arbeta med händerna, att tillverka de fiskegrejor jag behöver och även förbättra befintligt material, fick mina och Kenneths vägar att korsas för något år sedan. Sedan dess har vi bara haft kontakt, i stort sett dagligen, via nätet (avståndet är för stort att ha någon annan kontakt).

Men nu ska det bli ordning med den saken. Nu när sportfiskemässan går av stapeln i Jönköping och Save the Baltic Salmon ska ha en monter på mässan, så få vi äntligen träffas ”mano e mano”. Jag bor endast tio mil från mässlokalen.

Eftersom jag inte är så insatt i problematiken runt laxen, älvarna och miljön runt dem, har jag hittat ett sätt att bidra med mina kunskaper ändå. Jag redigerar vissa inlägg i bloggen så de blir grammatiskt mer korrekta än innan. Trovärdigheten ökar om det är så. Sedan att Save the Baltic Salmon blev utsedd till bästa blogg är ju extra roligt.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.