Joakim Edin räddar vild laxen i Kalix älven

En sak som börjar reta mig enormt, är våra förtroendevaldas ignorans mot rovfisket efter Östersjölaxen. Utan eldsjälar som t.ex ”Save the Baltic Salmon” (nedan kallat STBS) m.fl så skulle laxen redan vara utfiskad av giriga ”banditer” som skamlöst svarthandlar allt vad dom hinner.
Genom att lägga ner enormt mkt ideellt arbete så har STBS i.a.f. öppnat ögonen på många människor, om vad håller på hända med vår utrotningshotade laxstam. Väldigt beundransvärt att det finns människor som orkar hålla igång trots att ständigt motarbetas.
Jag besökte Kalixälven för första gången under 2012 och blev slagen av vilken resurs som slösas bort. Jag tycker absolut att våra Norrbottensälvar förtjänar ett mycket bättre öde än de rovgirigas nät som spärrar av älvmynningarna däruppe. Jag tänkte lämna ett bidrag, om än ett litet, till auktionen som hålls på Sportfiskemässan i Jönköping. Jag har tillsammans med min sponsor ”Pro Sportfisher” satt ihop en ask med tubflugor som Kenneth får auktionera ut på mässan till förmån för att försöka rädda det som våra politiker borde gjort för länge sen, nämligen spillran som består av vår vackra laxstam.
Lägg ett bud på flugorna här under! Lördagen den 6/4 klockan 15.00 på Sportfiskmässan i Jönköping, kommer sista aktionen live på mässan samt facebook (även på bloggen) att avslutas! Bud samt meiladress! Värde 1300kr.
249485_10150196561849755_8144901_n293829_10150991011179755_576876662_nstbs

//Jokke Edin

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.