Monopol är snart ett minne blott/Eskil Erlandsson fortsätter tala i gåtor

Solenergin kan snart radera Vattenfalls monopol på energi! Därmed kan härliga tider återuppstå,  då forsens brus kan åter höras i våra vattendrag. Nu väntar vi bara på att nya uppfinningar skall presenteras så att vi inte behöver några jordbruksministrar som kväver mångfalden i våra strömmar!.

Ett problem med energi är att det är väldigt svårt lagra den och så också med solenergin. Men ny forskning som försöker efterlikna växternas sätt att lagra energin från solen, är på god väg att lyckas. När detta händer får vi ett stort genombrott i energihanteringen. Vi väntar med spänning…

Läs mer här:http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/snart-kan-du-lagra-solenergi-i-kallaren

http://www.supermiljobloggen.se/2013/01/svenskt-genombrott-i-solcellsforskning.html

Hornavan Arjeplog  Håkan Sundström

Hornavan Arjeplog Håkan Sundström

En av de finaste parkeringsplatserna längs Muonioälven ligger vid Heiskarisuanto. Här finns även grillstuga, vedbod och handikapptoalett. Bilden togs tidigt en sommarmorgon och det doftade ljuvligt av blommorna, älven ja hela Norrland.

En av de finaste parkeringsplatserna längs Muonioälven ligger vid Heiskarisuanto. Här finns även grillstuga, vedbod och handikapptoalett. Bilden togs tidigt en sommarmorgon och det doftade ljuvligt av blommorna, älven ja hela Norrland.

Jordbruks ministern Eskil Erlandsson fortsätter på inslagen linje, att tala i gåtor!!! Tur är väl att vi snart inte har några ålar för då skulle han bli hal som en. Men vad är det karl´n egentligen säger?!?!
Känns som att han bara trycker på PLAY återigen och låter munnen rapa floskler som inte ens hans eget departement tror på.
I ”landet lagom” framstår han, hans politik och inställning i denna fråga ändå som lättmjölk, lättdrucket utan någon som helst smak eller verkan.
Återigen, Eksils ”chef” efterlyste i förra veckan arbetstillfällen. Hans man vid plånboken vill satsa mer pengar på Naturens värde och själv vill han tömma resursen för ALLT detta,  i ett försök att vara alla till lags. Dock  utom just en då kanske, laxen själv.
Det finns bara en väg att gå, att investera sig ur krisen.
Gör satsningen där kilopriset på den fångade laxen är som högst och där det sprids över fler som delar på kakan och investeringarna.
Bruka sedan räntan på det insatta kapitalet och låt större delen leva istället för att gå i svartfiskets fällor eller till snittar på Rosenbad. Citat Patrik Bergqvist/ redigering Kenneth Karlsson

Läs mer här:http://fiskeforalla.se/2013/01/21/hart-pressad-i-laxfragan/

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.