Miljöpartiet slår på trumman

Miljöpartiet slår taktfast på trumman och ljuv musik uppstår!

Om miljöpartiet förstår hur stort missnöjet med gruvor är! tror jag på ett super år i kommande val och i riksdagen! Miljön har inga färger den är varken grön blå eller vit! den går heller inte att välja! en förutsättning för allt liv måste gå i första ledet!// Kenneth Karlsson

Vi firar med biologisk myller!


Gemensam översyn av minerallagen och miljöbalken
Miljöpartiet har både tidigare och innevarande riksdagsår motionerat om behovet av en gemensam översyn av miljöbalken och minerallagen bland annat utifrån erfarenheter från prospekteringstillstånd för uran, prospekteringstillstånd i skyddade naturområden där rimligen ingen brytning bör komma till stånd och prospekteringstillstånd i renskötselområde. Det finns många skäl till en sådan gemensam översyn. Ytterligare ett skäl är att säkra att finansiell täckning finns för ansvarsåtaganden. Om ett gruvföretag går i konkurs kan staten stå med en gruva som läcker föroreningar och kräver återställningskostnader. Naturvårdsverket har påpekat att man behöver ställa högre krav på lönsamhetsbedömningar enligt minerallagen så att även beräknade kostnader för efterbehandling omfattas. Man bör också utreda möjligheterna och konsekvenserna av en för gruvbolagen obligatorisk försäkring som tar deras kostnader i de fall de inte själva klarar av att återställa/sanera efter sin verksamhet.

Läs mer här:http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/En-utvecklad-hallbar-mineralpo_H002N306/?text=true

Dom minskar i antal Sidenssvansarna, bara 5 stycken och kanske de andra har dukat under för det börjar tryta med rönnbären och de håller på att skrumpna ihop. Synd att man inte kan bjuda dom på bättre frukost än dessa torra bär. Markolio

Dom minskar i antal Sidenssvansarna, bara 5 stycken och kanske de andra har dukat under för det börjar tryta med rönnbären och de håller på att skrumpna ihop. Synd att man inte kan bjuda dom på bättre frukost än dessa torra bär. Markolio

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.