AKTIER VS MILJÖN

AKTIER VS MILJÖN

Vilka är Sveriges största aktieägare inom industrin och var sitter de?  Är det dem vi ska tala med?  Eller är det våra politiker och myndigheter?  Enligt min åsikt ska man alltid tala med dem som orsakar problemen.

Tar de största aktieägarna i Sverige sitt miljöansvar för exempelvis vattenkraften, gruvindustrin eller skogsindustrin? En fråga värd att fundera över! Vilka är de? Känner de varandra? I så fall hur? Är de beredda att ta ansvar?

Under en månads tid,  från och med nu, ska vi i Save the Baltic reda ut begreppen om aktieägarnas ansvar och författa ett ”öppet brev” som de förhoppningsvis kommer att besvara, bl. a. om vad de tycker om att Sverige endast har 2% fiskvandringsvägar kvar vid vattenkraftverken.

Vi kommer även fråga dem om gruvdriftens miljöpåverkan och varför miljökonsekvensutredningarna ALDRIG stämmer med verkligheten. Vi ska enbart använda fakta och verklighetsförankrade belägg. Vi tar tacksamt emot frågor, tips och funderingar.

Fotograf Lotta Olsson Umeåälv

Fotograf Lotta Olsson Umeåälv

 

Fotograf Markku Nurmilampi

Fotograf Markku Nurmilampi

387776_489591121071606_1576671699_nDSC_0057

Ingen gruva i våra älvar

Ingen gruva i våra älvar

panel nutidKärnkraftverk

Patrik Pdyk Juhlin är fotograf! spöknäten i Östersjön fortsätter att fånga fiske till en säker död, fisken svälter till döds!

Patrik Pdyk Juhlin är fotograf! spöknäten i Östersjön fortsätter att fånga fiske till en säker död, fisken svälter till döds!

 

Missbildade sländor Fotograf Markku Nurmilampi

23A

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.