Nu startar vi en Facebooksida för hållbar utveckling på landsbygden – For Future.

Inez Lotta t5 (2)

Nu startar vi en Facebooksida för hållbar utveckling på landsbygden – For Future.

 

Vi vill att alla kommuner i landet ska ha möjlighet att utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt och med social sammanhållning. Det bygger på en förändrad politik.
De kommuner och regioner som producerar tillväxt genom sina naturtillgångar måste få tillbaka en del av vinsten. Något är fel när de fattigaste kommunerna är de mest produktiva.
Landsbygden har blivit något besvärligt – särskilt om den råkar ligga långt från storstaden. Folket som bor där är för få för att kunna påverka politiken och nu när riksdagens majoritet kommer från storstäderna är det lätt att låta landsbygdsfrågorna bero. Det måste vi ändra på.
Storstäderna är helt beroende av landsbygden och landsbygden behöver storstaden. De är i symbios med varandra. Det är viktigt att förstå det. Och här är okunskapen stor. Tillväxt finns exempelvis inte alls bara städerna, tvärtom är tillväxten större på landsbygden och i de regioner som är rika på naturtillgångar inte minst malmen.
Nu är det dags att vända utvecklingen så att hela Sverige kan utvecklas på lika villkor.
Vi vänder oss till alla som vill och kan bilda opinion och särskilt till politikerna i alla partier som vi tycker missköter landsbygden och de naturtillgångar som finns i Sverige.
Vårt motto är att en del av vinsten ska tillbaka till de kommuner och regioner som har naturtillgångarna. Det viktigt att slå fast att naturtillgångarna är en nationell tillgång och en lokal resurs.

https://www.facebook.com/pages/For-Future/541252872551944?fref=ts
http://forfutureblog.com/
Lotta Gröning och Inez Abrahamzon

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.