HAPPY NEW YEAR AND THIS YEARS SALMON HEROES

Water fore life and holy waters

Jag väljer att börja vårt nyårs brev med att tacka samtliga berörda! Vi har genomgått tider med föränderliga möjligheter och omöjligheter. Det började som en dröm och vi är fortfarande i en dröm-fas, där allt fler börjar tro på att en förändringens vind blåser!!! Vi lever endast en kort tid i jämförelse med hur länge vi inte existerat,  och hur länge vi ska vara döda.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vatten

Människan består av ungefär 60 procent vatten. Siffran kan dock pendla upp och ner 15 procent. Detta beroende på ålder och mängden kroppsfett, eftersom fettceller innehåller mindre vatten än muskelceller. Barn består av större andel vatten(ca 75%), och är därför mer känsliga för vätskeförluster.

Ur den aspekten bör vi skydda våra vatten som vi har kvar! Rent vatten, som för oss är en självklarhet, är för många en sällsynthet, som vi inte förstår förrän vi förlorat det. Jag tänker mig kroppen som ett vattenglas fyllt av porlande ljud, minnen från forsens dova brus, som får en att stanna upp och njuta av sitt liv och sin existens. Alla som varit vid en levande älv känner igen sig och kan känna hur klockorna stannar.

http://savethebalticsalmon.se/levande-alv/

Vattnet tar fram djupet i vår själ och låter allt smälta samman till ett porlande ljud! Rent vatten är snart ett minne blott.  Drömmen kommer tillbaka och vårt mål är inte en utopi,. Frågan är bara hur man väcker det sovande sinnet i våra själar? Alltför många tänker ” vad kan jag göra”,men det är viktigt att så många som möjligt vaknar ur sin dvala och deltar i kampen mot de kapitalstarka företag som förstör vår natur. Jag har gett upp många gånger, men hoppet om att våra barndoms forsar ska forsa för mina barnbarns barn, håller liksom drömmen i liv.

Jag tänker en kort stund och inser att om vi förgiftar vattnet,  så förgiftar vi vår egen själ! Dock kan vi bara förgifta 70% av vår själ! vilket känns märkligt i ett så modernt Sverige. Vi som har utbildning och kompetens ska väl veta bättre? Tankar flyr åter och jag sitter där vid forsarnas brus och låter tankarna  näras av den.

Ring klocka ring in det nya! Där kärleken till våra vatten får lysa.  Där livets viskningar och rop hörs från barnen som badar i bäcken. Ring klocka ring in det nya. Där vår framtid är viktigare än det kortsiktiga ekonomiska tänkandet som nu råder. Pengar som kommer att tysta våra barns vatten och sorlet från bäcken! Ring in det nya.

Vi skickar en speciell tanke till vår alldeles specielle vän Ms Water fore life and holy waters (Christina Soldan) /Markku Nurmilampi /Leif Lumio/Bror Högbom samt alla sponsorer . Utan er funnes inget!

Tårta med Havsöring

Årets laxhjältar är här och vi har en uppgift till världen att förmedla! Vi tänker så här:

Mr SAVE THE BALTIC SALMON : går till Thomas Johansson Kåge för sitt gedigna arbete att bygga upp Östersjöns laxälvar i samverkan! Detta arbete har han, tillsammans med en grupp människor, lyckas bygga upp ett nätverk med över 10 000 fiskerätt ägare (!) samlade under enad flagg. Han är ett föredöme inom sportfiskekretsar och vida känd för sitt miljöarbete. Han har även medverkat i UG -dokumentär om laxen!

http://savethebalticsalmon.se/2012/11/06/arets-laxhjaltar/

Den svenska laxen håller på att dö ut, men politikerna låter överfisket fortgå! klicka på bilden och se dokumentären om vild laxen!

Ms  SAVE THE BALTIC SALMON :  Går till Marie Persson för sin kamp mot landets mäktigaste industri, dvs gruvlobbyn! Med hennes otroliga förmåga och föreläsningar, lockar hon med sig folk från när och fjärran. Hon är även nominerad till årets Västerbottning, samt fick ett nytt pris för sina insatser för vattnet, som Max Macke startat i egen regi.

http://www.vk.se/771650/maries-kamp-for-fjallnaturen-har-vant-opinionen

http://savethebalticsalmon.se/2012/11/11/arets-lax-hjaltar-marie-persson/

Vi på SAVE THE BALTIC SALMON  vill givetvis lyfta storheten i ditt arbete alla dagar.

Vi på SAVE THE BALTIC SALMON vill givetvis lyfta storheten i ditt arbete alla dagar.

Sedan har vi 2 st överraskningar i år och som är här för att stanna! Det är årets EU hjälte samt en Världs hjälte inom laxfrågor!

(Mr-Ms) SAVE THE BALTIC SALMON IN: (EU)  är Jasper Pääkkönen för hans gedigna intresse för vild laxen och sporten som sådan! Han har även lyckats med bedrifter vi i Sverige skulle göra underverk för vild laxen. Han har sonika fått bort laxen från livsmedel butiker, samt varit delaktig i en massa upptåg i Finland. Därför ser vi hans gärningar som ett av de största gärningarna i EU historia, fullt jämförbart med Isabella Lövins insatser. Hon var fjolårets hjälte tillsamman med Christer borg, Älvräddarna.

http://savethebalticsalmon.se/2012/11/15/arets-forsta-utlandska-lax-hjalte/

Jasper Pääkkönen1

(Mr-Ms) SAVE THE BALTIC SALMON OF THE WORLD: Don Staniford som med sin envisa kamp mot Multimiljard industri,  försöker han rädda hela vild lax stammen mot sjukdomar och överfiske, som på sikt även hotar vår vilda lax samt all biologisk mångfald i våra hav och vatten.

http://savethebalticsalmon.se/2012/12/16/i-wish-to-nominate-don-staniford/

Don2

Årets rimmar vinnare är: Elizabeth Johansson Mats Andersson-Josanovicc hör av er till Mikael Stener om priset!

http://savethebalticsalmon.se/2012/12/08/rimma-tavla/

På denna lax så vild,
finns snart inte ens en bild.
Talas och påstås det
renodlad och inte så fet.
I kassar blir fisken sjövild
likt sin odlares självbild.
Språnget förlänger livet
det naturliga ni vet.

¸.·´¯`·.¸ Gott Nytt Skitfiskeår till er alla ¸.·´¯`·.¸>< ((((º>
/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)/)

En vild lax försökte simma upp ,
men en odlad lax sa se upp.
För galningarna vill vi skall leka
så för er egen skull nu ån reka.
För ni vill väl ha en genetisk stam
och i så fall får ni stoppa oss
odlingar så vi inte kommer fram…

Bild Bror Högbom text Leif Lumio

Bild Bror Högbom text Leif Lumio

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.