Jämtkraft

Brev till Jämtkraft Hissmofors kraftverk

Hej Jämtkraft. Min fråga gäller vilken turbintyp som Jämtkraft ska använda .
Är denna turbintypen (Kaplan-turbin) en ny variant av den gamla liggande turbintypen?  Sitter rotor-bladen tätare på den nya turbinen? Kan fiskar simma igenom utan att skadas?

Hej Bror,
I somras skrev du till Länsstyrelsen för att anmäla Jämtkrafts planer för byggande av Hissmofors kraftverk. Med anledning av vad du framförde vill jag informera dig om att det pågår en dialog mellan länsstyrelsen, Jämtkraft och Vattenreglerings företagen om hur villkor om fiskevårdande åtgärder ska lösas på bästa sätt.

När det gäller dina övriga frågor som handlar om Jämtkraft eventuellt bryter mot vattendirektivet och Jämtlands regionala miljömål så har samtliga dessa frågor behandlats under Mark- och miljödomstolens prövning av ärendet. I och med att domen vunnit laga kraft är det att anse att Jämtkrafts verksamhet  är i överensstämmelse med dessa.

Den turbintyp som Jämtkraft i sin ansökan till Mark- och miljödomstolen redogjort för att de ska använda är en sk. Kaplan turbin.

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.