Kampanj mot Norska nätfisket

Självklart ställer vi oss bakom rörda aktioner! Team SAVE THE BALTIC SALMON//Kenneth Karlsson

Från den 14 januari 2013 och under de kommande månaderna, Orri Vigfússon och North Atlantic Salmon Fund starta en kampanj som särskilt syftar till den gemensamma norsk nätfiske, som är den största kvarvarande nätfiske, som inte i branschen för fiskeavtal om skydd av fisk. För detta ändamål Orri Vigfússon denna inbjudan till alla intresserade:

Vi behöver din hjälp

orri1

– Vi kommer att lobbying i de norska departement och samarbete med Ryska federationen ministeriet i Moskva, samt med sportfiskare och cheferna för de strömmar Kola. Vi kommer att arbeta med den regionala regeringen ledarskap i Murmansk och våra officiella ryska partner, Den ryska lax Association (RSA) och Institutionen för International Corporation av den federala byrån för fiske, i Moskva.

Den ryska säkerhetsrådet (RSC), har gått med på att ta upp ärendet på dagordningen i början av nästa år. Starten kommer att vara ett möte med de norska myndigheterna i februari, senare tagit upp frågan vid ett möte med RSC i april.

För maximal framgång med detta mycket viktiga projekt, hoppas vi att samla in pengar öronmärkta specifikt för reklam i internationella tidningar och tidskrifter, samt fiskare-medievärlden. Budskapet bör också ut till fiskare som är intresserade av naturvårdsarbete via webbplatser om fiske.

Vi måste arbeta både i och utanför Norge. Våra ryska partner kommer att spela huvudrollen, genom att kräva att internationella regler följs. Den dödliga kroken garnet borde avskaffas nu och de återstående typerna garn inom ett år eller två.

Det finns flera sätt du kan hjälpa till. Du kan hjälpa oss att få de pengar vi behöver. Men du kan också hjälpa till genom att skriva brev och artiklar till tidningar, tidskrifter och webbplatser. Du kan också skriva direkt till de norska myndigheterna och de norska ambassader runt om i världen. Och du kan hjälpa oss att få mer kvalificerade medhjälpare.

Brev till norska fiskare och bevarandeorganisationer kan också vara värdefullt. För närvarande mycket få människor i Norge, om skadan begås mot Norges egen laxälvar och mot Norges rykte som en ”grön nation”. De behöver information och möjligheter till konstruktiv kritik är nästan oändliga.

Kan du hjälpa till?

Nu har du möjlighet att använda dina internationella relationer och din kompetens. Om du har förslag för att stärka kampanjen? Om så är fallet kommer jag vara glad och tacksam att höra från dig. Skriv till mig personligen om du har några idéer för att hjälpa aktivt i kampanjen.

Med vänliga hälsningar,

Orri Vigfússon

nasf@vortex.is

Under det senaste året, följande organisationer supportet, internationella koalitionen mot Blandad Stock Lax Nettning i Norge:

NASF Frankrike, NASF Island, NASF Spanien, NASF Storbritannien, NASF Irland, NASF Nordirland, NASF Tyskland, NASF Finland, NASF USA, NASF Schweiz, danska Lax Foundation, FISSTA, Federation of Irländska lax och havsöring sportfiskare, Sportvisserij Nederland, Nederländerna Verband Deutscher Sports Fischer, Tyskland, Real Asociacion Asturiana de Pesca, Spanien, Lachs und Meerforellen-Sozietät eV Tyskland ”Östersjölaxälvar i sammarbete”, Sverige, mete Trust, Storbritannien, Atlantic Salmon Federation (Kanada), Atlantic Salmon Federation (USA).

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.