TSUMBARÁIGIPRISET 2012

Max Mackhe

delar ut ett pris på 3000 Nok till fantastiska gruvmotståndaren MARIE PERSSON ifrån Tärnaby i Sverige.

Vi på SAVE THE BALTIC SALMON  vill givetvis lyfta storheten i ditt arbete alla dagar.

Vi på SAVE THE BALTIC SALMON vill givetvis lyfta storheten i ditt arbete alla dagar.

Sen tidigare nomineringar: http://savethebalticsalmon.se/2012/11/11/arets-lax-hjaltar-marie-persson/

http://www.vk.se/756515/rosta-fram-arets-lansbo

Motiveringen är:

Marie Persson, du leder med små resurser och stora uppoffringar den viktiga kampen för att stoppa planerad gruvverksamhet i och i områdena kring Umeälvens källflöden, i Västerbotten, Sverige. Ditt ideella arbete har givit allmänheten värdefull inf

ormation och fördjupad kunskap i gruvnäringens konsekvenser, samt stärkt de krafter som lokalt, nationalt och globalt, kämpar mot en kortsiktig och hänsynslös gruvnäring.”Tsumbaráigipriset årligt återkommande och delas i år ut för första gången. Tanken är att det ekonomiska överskottet av mitt arbete som artist och konstnär ska gå till viktiga, välgörande ändamål som är till godo för samhället.
Tsumbaráigiprisets prissumma, som i år går till Marie Persson, har tack vare utomstående givare stigit till 3 200 nkr. Vill du också stödja Tsumbaráigipriset?

Donationer inkomna före 28. december 2012 går till årets prisvinnare, Marie Persson. Donationer som kommer in därefter bildar grundlag för prissumman som betalas ut till mottagaren av Tsumbaráigipriset 2013. Prissumman kommer att betalas in till prisvinnaren på årets sista vardag, 28. december.

Sätt in din donation på kontonummer (Norge): 4901 14 935 12, (övriga länder): IBAN: NO4049011493512, BIC/SWIFT: SNOWNO22

Märk din inbetalning med ”Tsumbaráigipriset”.

OBS. Alla donationer redovisas på Tsumbaráigiprisets facebooksida, samt till prisvinnaren.

Max1
Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.