Skitiga jeans!

Förra veckan gick klädjätten Zara slutligen med på att få bort alla giftiga kemikalier ur sin tillverkningskedja före 2020, och i förrgår meddelade modemärket Mango att de ansluter sig. Tidigare har märken som Nike, H&M och Adidas gjort liknande åtaganden.

Detta har vi åstadkommit tack vare de hundratusentals engagerade människor som deltagit i kampen för att få textilindustrin att avgifta sin klädproduktion.

Nästa steg är att få jeansjätten Levi’s att fasa ut gifterna och vi hoppas att du vill vara med. Precis som Zara och andra märken vi testat innehåller Levi’s jeans och t-shirts farliga kemikalier som förgiftar miljön.

Vi har påträffat gifter och hormonstörande ämnen när vi undersökt vattendrag i anslutning till textilfabriker i Kina. I Mexiko fann vi en farlig cocktail av kemikalier i direkt anslutning till anläggningen där Levi’s tillverkare släpper ut sitt avloppsvatten.

Om vi gör en gemensam insats kan vi använda framgångarna med Zara för att övertyga Levi’s att avgifta sin produktion. Levi’s har redan tagit initiativ till något de kallar water<less jeans, vilket visar att de förstår hur viktigt det är med rent vatten. Men det räcker inte.

Levi’s kemikaliepolicy fokuserar på hur de farliga ämnena ska hanteras, inte på att få bort dem. Vilket hindrar oss från att nå den giftfria framtid vi vill skapa. Levi’s kan göra mycket mer, men det kommer inte att hända om vi inte trycker på.

Över 300 000 människor gick med i uppropet för att avgifta Zara förra veckan. Den här gången är målet att engagera 501 000 människor för att förmå Levi’s att göra en detox av sina kläder. När en halv miljon människor säger ifrån vet man att det är dags att avgifta.

Gå med i kampanjen för att få Levi’s att avgifta sin produktion!

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.