EU:s FISKEPOLITIK SAKNAR TROVÄRDIGHET

Vi hoppas att alla har nu sett uppdrag granskning av Östersjö laxen.   Här kan du se filmen:del-13-1?autostart=true

Trovärdigheten är ett skämt mot alla berörda myndigheter i Sverige, samt alla som jobbar med fiskevård och tillsyn.  Länsstyrelsens roll för fritidsfisket har tappat förtroende för förvaltningen som misskötts i årtionden och förlorarna är sportfiskare och yrkesfiskare samt turismen i våra dalgångar.

Fotograf Tommie Vestersund

Vi hade en dialog med Sven Bergman SVT och vi saknar vitala delar i problematiken, som gruvorna i norrbotten. De kommer att kunna slå ut dom sista hållbara bestånd av vild lax i Kalix älv med biflöden samt  Torne älv med biflöden.  Dessa älvar står för merparten av de hållbara lax bestånden. Till detta vill vi tillägga den oetiska handeln utanför EU. Oetisk blir den om vi själva inom EU inte äter laxen, men den duger att sälja till 3:e land utanför EU. Denna handel borde förbjudas omedelbart.

Skriv på mot gruvor i sista lax förande älvarna: index.php?sida=2&nid=6468#.UK9u4ORdO8F

Dioxinet och PCB är orsaken till att EU medborgare inte får äta den här laxen.  Sverige och Finland blir på så sätt EU:s försökskaniner. Varför man skyddar ett fiske, som är ett av jorden giftigaste, är för oss en gåta!.  Flertalet foton i filmen är från våra medlemmar som lagt upp dem på vår facebookgrupp (save the baltic salmon) 253945969895.

Vad kan vi då göra? Vi kan stötta inlösen i Kalix älv, gå med i älvräddarna oavsett vilket land vi kommer i från. Givetvis behöver vi fler bloggare till vår hemsida från alla Östersjöns alla 10 nationer. Hjälp oss att bygga vår hemsida vilken kan vara sidan som gör skillnaden i EU,  ett slags älvräddarna för alla nationerna.

Nu hastar det på  att återställa våra älvar, EU fattar radikala beslut! Läs mer här: news.php?modulID=2&newsID=3167 samt här: vi-har-inte-rad-att-vara-naiva-infor-svartfisket_7692346.svd Odlingarna ska bort;gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=5355934

konferensen i Luleå:artikel.aspx?ArticleID=7297958

Frågor och svar om fisket-regeringen: 8015

Vill du göra skillnad hjälp oss att skriva till vår minister: uppdrag-granskning-laxpolitiken Vi nöjer oss inte till att skriva, för Sverige vi vill nå samtliga Sportfiskare runt Östersjön. Då blir vi en av många att räkna med!

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.