Illegalt fiske en normal företeelse i norr

Roffar mentaliteten sitter djupt rotad sen urminnes tider, allt sedan urminnes tider har vi förskansat oss i olika skepnader, den företeelsen är kommit till sin ända.  Flertalet indicier och beslagtagna nät i både Norr och Vänsterbotten är vardags mat.   Kilometer långa nät ligger efter våra kuster och ingen bryr sig, man delar fisken som det inget är värt! man skryter på bygden om sina bravader och än värre man säljer denna fångst svart till nära och kära!, man kallar det för urminnes rätt!

http://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/Sv/nyheter/2012/Pages/pressmeddelande-.aspx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter flera år som ansvarig som inköpare av fisk från privat och auktoriserade så har vi full koll på fisket och hur det går till! krögarna erbjuds köpa fisken till rea priser,  från så kallade fiskare. Vi som jobbar på golvet kan inget annat göra än ta hand om denna svarta fisk, nu har det som tur reglerats upp och handel med svart fisk är svårare! men fortgår än idag. Alla krog-nära miljöer i kring Östersjön får erbjudande från dessa fiskare, det bytts mot några öl i baren samt nån fin middag vid krogen,  man får ett innestående konto som man kan nyttja när man helst känner. //Team save the baltic salmon

Folk tror att det är fritt fram att göra som man vill

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.