Återblick i backspegeln

Syrefria bottnar beror på på flera olika orsaker, den största är övergödningen men då får man inte glömma en liten doldis med stor betydelse:http://savethebalticsalmon.se/2012/10/24/kisel-en-doldis-med-stor-betydelse/

Eftersom vattenkraften är utbyggd och älvarna producerar enorma mängder av kiselalgerna som nu sedimenterar i dammarna ovan vattenkraften så når dom helt sonika inte Östersjön,http://savethebalticsalmon.se/2012/09/26/hissmofors-kraftverk/
Den biologiska mångfalden i våra vatten är hotad just pga av vattenkraften i många avseenden detta kan vi nu slå fast, även att bristen på dom minsta organismerna inte når Östersjön, och den produktion av kiselalgerna i Östersjön räcker helt enkelt inte till för att stoppa övergödningen. Därav övergödning och döda bottnar! Kretsloppet vi har från hav upp i regnmolnen som regnar över våra berg som sen tar sig sin resa ner i våra älvar och slutligen i Östersjön är skadad! det är en klar skillnad om vi tittar på bottenviken och södra Östersjön. pga där har vi levande älvar! än så länge.
—————————————————————————————
Hur gruvorna på verkar detta kan vi bara se på kända områden tex loussajärvi samt Natanen området Imetjoki som i över 108 år har varit döda! :http://savethebalticsalmon.se/2012/08/22/miss-bildade-slandor-i-loussajarvi-kiruna-kommun/ på det har vi sågverks epoken som fixat en del av dioxinet som är världens giftigaste gift 2 g räcker för hela jordens befolkning, lägg till pappersbruken och skräphanteringen.
—————————————————————————————–
Finland och Sverige låter sig få en fortsatt dispens för våra befolkningar som får fortsatt äta fet fisk från Östersjön, medan övriga EU länder har förbjudit sina människor från förtäring och handel med den fisken EU länder i mellan, EU står för en oetisk handel export utan för EU är helt legalt vilket gör att det osar både olagligt och oetiskt!: Sverige smiter dessutom från FN åtaganden
—————————————————————————————–
Vill du bli gratis medlem?  då är du välkommen!
En kort återblick på vårt arbete//Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson

Kenneth Karlsson

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.