Kisel en doldis med stor betydelse.

Läs mer här;// Bror Högbom

http://www.havet.nu/index.asp?d=190&id=32976

http://www.liu.se/forskning/forskningsnyheter/1.311896?l=sv

Kiselalgernas missbildningar i toxiska förhållanden, gruvor!

http://stud.epsilon.slu.se/1059/1/jan-ers_l_090604.pdf

Dessa kiselalger har enorm betydelse för våra ekosystem!

http://savethebalticsalmon.se/levande-alv/

Tungmetaller toxicitet i växter: En översikt om vilken roll glutation och phytochelatins i heavy metal stresstolerans av växter
S.K. Yadav
Bioteknik Division, Institutet för Himalaya Bioresource Technology, CSIR, Palampur-176.061 (HP), Indien

Abstrakt
Växter upplever oxidativ stress vid exponering för tungmetaller som leder till cellulär skada. Dessutom, växter ackumuleras metalljoner som stör cellulär jonisk homeostas. För att minimera de skadliga effekterna av tungmetaller exponering och deras ackumulering har växter utvecklats avgiftning mekanismer. Sådana mekanismer är huvudsakligen baserade på kelering och subcellulär uppdelning. Kelatering av tungmetaller är en allestädes närvarande avgiftning strategin beskriven i många olika växter. En huvudsaklig klass av tunga metallkelator känd i växter är phytochelatins (PC), en familj av Cys-rika peptider. PC syntetiseras icke-translationellt från reducerad glutation (GSH) i en transpeptideringen reaktion katalyseras av enzymet phytochelatin syntas (PCS). Därför är tillgången på glutation mycket viktigt för PC syntes i växter åtminstone under sin exponering för tungmetaller. Här omdömen jag på effekten av tungmetaller exponering för växter och roll GSH och datorer i heavy metal stresstolerans. Vidare har genetiska manipulationer av GSH och datorer nivåer som hjälper växter att förbättra toxiska effekter av tungmetaller presenterats.

Sökord
Glutation, Heavy metal stress, Phytochelatins, Växter, Tolerans mekanism
Figurer och tabeller från denna artikel:
FIG. 1. Representativ modell för GSH-biosyntes i en växtcell. Första enzymet i glutationbiosyntes GSH1 uteslutande lokaliserad i plastider, medan andra enzymet GSH2 finns i både plastider och cytosol, men majoriteten av det i cytosolen. Båda kodas av nukleära gener och har transitpeptiden. Emellertid transitpeptid av> 90% GSH2 bort på grund av en omfattande bearbetning transkript och förbli lokaliserade i cytosol. Modellen förutspår att γ-glutamylcysteine ​​(γ-EG) uteslutande syntetiseras i kloroplasten och en bärare-medierat utflöde av γ-EG plastider till cytosolen antogs. Eftersom båda enzymerna närvarande i kloroplast, är GSH också syntetiseras i detta fack. Det är ännu inte känt i vilken utsträckning GSH transporteras ut till cytosolen eller från cytosolen till kloroplasten. Emellertid antas det att sådana transportprocesser kan regleras som svar på utvecklings-och / eller stress-relaterade signaler.
Figur alternativ

FIG. 2. Glutation-medierad avgiftning av tungmetaller stress hos växter. Exponeringar av växter till överskott tungmetaller genererar reaktiva syreradikaler (ROS) och samla metalljoner (M +). Glutation avgifta ROS genom askorbat-glutation cykel. Dels glutation S-transferas katalysera konjugering av GSH med metalljoner och hjälpa dem att binda till vakuol. För det tredje GSH också utnyttjas av phytochelatin syntas (PCS) vid syntes av phytochelatins (PC). PC bildar komplex med metalljoner i cytosolen och transporteras till vakuolen. Det är emellertid ännu inte att veta om dessa två typer av metallkomplex transporteras till vakuol av en enda transportör eller av två olika transportörer.


Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.