Politikerna sviker våra barn

EU fiskepolitik fortsätter med sin sjuka inställning, dom skyddar en liten klick människor och utsätter våra befolkningar i Finland och Sverige. Eskil Erlandsson vår jordbruks minister håller en liten skara människor med jobb och utsätter oss för fortsatt fara, samtliga EU länder har förbjudit fet fisk från Östersjön.            Politikerna sviker inte bara våra barn, utan de sviker också väljarna, för jag vill påstå att de bryter också mot regeringsreformen bl a när det gäller miljön. I §2 står:

”Det allmänna skall främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer.” och sista meningen lyder:

”Etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv bör främjas.”

Lyssna här:http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5306405

http://www.asawestlund.se/blogg/regeringen-riskerar-medvetet-barns-halsa/

http://svenska.yle.fi/artikel/2012/10/22/laxkvoten-halveras-inte

Havsöringar

Gifterna kommer från våran industri samt från sågverks epoken runt Östersjön, nu har vi dessutom fått död-ryckningar upp i från våran fjällvärd, där planeras enorma gruvor som hotar dom sista levande vatten vi har i Sverige. Vi glömmer vårt ansvar mot resten av EU bara för att tillväxten ska få blomma.

Dom sista vatten som står för biologisk mångfald och det äventyrar samtliga fiskarter vi har i vår Östersjö, vi har nått vägens slut och våra vatten är viktigare än våra jobb!.  Ett enormt arbete i våra älvar och bäckar har gjorts för att säkra biologisk mångfald, allt förgäves!. //Kenneth Karlsson

Läs mer här:  http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.442982?st=true&sts=http%3A%2F%2Fmiljoaktuellt.idg.se%2F2.1845%2F1.442982%2Fdebatt-australiska-monstergruvor-hotar-fjallvarlden

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=5319675

artikel.aspx?programid=109&artikel=5319700

http://www.nsd.se/fiske/artikel.aspx?ArticleId=7223877

En eftermiddag som denna igår och det var -4 grader i luften och isen har nyligen lagt sig på sjön mot Kebnekaisefjällen. Vintern tar sitt grepp över oss alla även naturen.

Fotograf Markku Nurmilampi

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.